Cleaner (2007)

Selliste filmide vaatamise kohta öeldakse vist ajaraisk. Mitte, et oleks halvasti tehtud, küll aga igavalt ja isikupäratult. Võin kihla vedada, et kõik on taoliseid filme näinud nii kinolinalt kui ka teleritest kõriauguni. Kõik on justkui hästi tehtud, vastab hea stsenaariumi reeglitele ja tippnäitlejad (S.L.Jackson, Ed Harris, Eva Mendes) teevad oma töö ära ning tulemuseks on terviklik kriminaaldraama, ent ometi jääb tühjaks koht, kus peaks asuma filmi hing. Poolteist tundi on küll hästi pingestatud, aga pole, mida ellu kaasa võtta. Millest õppida. Näeb head thrillerit ja see on ka kõik. Ma ei kujuta ette, mille poolest "Cleaner" võiks pälvida mäletamist ka tulevikus.
Klassikaline tõe jaluleseadmise retk. Maises elus on alati olnud raskem neil, kes püüavad truuks jääda puhtale südametunnistusele.
Sa tahad näha seda mõrvamüsteeriumi siis, kui otsid töö- või muremõtetele vaheldust ja ei pelga seejuures mõningast verd. Originaalsust on siin kahjuks vähe. Samuel L. Jacksoni paljuütlevalt nukraid silmi on lihtsalt huvitav vaadata.

Kommentaare ei ole: