Delirious (1991)


Närviline Jack ootab telekaparandajat. Ta on seriaalistsenarist, kes peab päevast päeva jagama maid teisel arvamusel olevate produtsentidega. Lisaks on ta armunud näitlejasse, kes on omakorda armunud teise näitlejasse, kes mõlemad osalevad Jacki sarjas.
Sisuliselt koosneb film etüüdidest. Alguses arvab tegelane üht, aga kui ta selle saab, siis ta ikkagi ei taha seda jne. Pidev hoogne areng kisub kaasa. Välja on joonistatud mitu erinevat liini, mis on hästi jälgitavad. Lihtne on keskenduda sisule.
Ühel õhtul peale järjekordset närvilist tööpäeva satub Jack avariisse. Järgmises kaadris avab silmad ning avastab ennast endakirjutatud draamas. Fantaasia algab ja kisub kaasa. Iseteadlik, jäärapäine ja egoistlik Jack hakkab kirjutusmasina taga vorpima elu täpselt selliseks nagu tema tahab, väikestest asjadest kasvavad suured. Imemaale sattunud Javk saab, mis tahab, kuid tahtmistega tuleb olla ettevaatlik, sest need täituvad ja toovad tagajärgi. Kui pärast selgub, et seda ei tahtnudki, siis võib olla hilja. Jackil on hea süda, mis hoiab asjad positiivsena, kuigi mitte alati.
Mõneti liialt klišeelik ja ettearvatav. Veidi ohmu, aga hea mees, kes esindabki headust ja kurjade kavatsustega pahad, kes üritavad halba, aga lõpuks saavad ikka oma palga, sest hea peab võitma. Ükskõik siis kuidas, kas juhuse läbi või hea ohmu erilise vaimuvälgatuse peale. Meelelahutuseks sobib hästi, ka John Candy, ühe Kanada enimhinnatud karakternäitleja naljakas roll mõjub südamlikult, ent professionaalselt.

Kommentaare ei ole: