21 (2008)


Kohati veniv, aga siiski põnev lugu üliõpilasest ja matemaatikageeniusest, lihtsast, häbelikust ja vaesest poisist, kes meelitatakse kaardipetturite seltskonda. Ta ei näita emotsioone välja ja oskab peast keerulisi tehteid - ideaalne variant vastavaks kaardilugemisskeemiks. Raha on vaja õpinguteks. Ülikonnapoes nii palju ei teeni. Skeem on võimalus kiiresti palju pappi kokku ajada.
Ah, mida ma ikka ümberjutustan! Parem räägin, kuidas oli, eks.
Hakkasin vaatama. Tundus pask. Vaatasin veel, oli reede õhtu ja ma tundsin ennast üksikult. Siis tegin kivi. Mängurite lugu hakkas haarama. Süvenesin ja karakterid meeldisid. Linateos vältas paar tundi, aga nautisin kestvust. Lihtsalt kohati turgatas teadmine, et situatsioone käiati edasi kuigi info oli mul vaatajana käes ja võinuks asuda ka arengu juurde.
Üpris väärt lugu hoiab seda kõike koos. Lõpuvint töötab. Peategelane on noolevise 10punkti alasse. Omadusi, mis "21" keskpärasest filmist kõrgemale tõstavad, jagub. Kosutav näha filmi 21 aastase peategelasega. Huvitav vaadata, kuidas Jim Sturgess, rollinimega Ben Campbell, näitleb.

Kommentaare ei ole: