Love Guru (2008)


Kui sulle ei meeldi Mike Myers'i huumor, siis parem ära vaata seda filmi, kütad ennast ilma asjata üles. Pane peale parem Little Miss Sunshine, on rahulikum.
Võib öelda, et Myers on labane, ropp ja taktitundetu, aga ta täidab niši, millega keegi teine ei tegele ja teeb seda hästi. See on kindel naljadeliik, mida tema esindab. Ja taktitunnet on tal küll, ta ei keera vinti üle. Või... Kuidas seda nüüd öeldagi. Ta naljad ongi vindi üle keeramine, aga ta teeb seda stiilselt, ta keerab alati kindla vindi ja jääb teatud keerme peale pidama. Ta ei esinda triviaalset roppuste voolu, vaid läbimõeldud roppe nalju, millest arusaamiseks peab olema vastav soolikas. No haige mees on ta igal juhul, aga mulle meeldib, et on ka tema olemas ja et ta filme teeb.
Linateoses pilatakse Guru õpetusi, aga samas toetutakse neile. Tänapäeva moodsa maailma inimestele suunatud töödeldud budism. Idamaade õpetuste invasiooni valgetele ületöödanud lääneinimestele parodeeritakse paremini, kui keegi teine seda varem teinud on. Tegu on hea kerge, seejuures korralikult tehtud filmiga, kus saab naerda rohkem, kui enamikes teistes samalaadsetes. Sobib suvel vaatamiseks.

Kommentaare ei ole: